Facebook

Információ

A Filharmónia Magyarország 2018 augusztusában nyáresti koncerteket kínál OrgonaPont sorozatában, szerte az országban.
A könnyű, oldott, de magas színvonalú hangversenyek elsősorban az orgonamuzsikára épülnek, és tizennyolc városban kínálnak igényes időtöltést az idei nyár közönségének.
A Filharmónia célja, hogy a kifinomult és egyben szórakoztató muzsika is helyet kapjon a kikapcsolódást kereső közönségnek a forró nyári napokon a templomok hűvösében.
A hangszerek királynőjét az idei nyáron is avatott kezek szólaltatják meg Balatonlellén, Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrött, Hajdúszoboszlón, Hódmezővásárhelyen, Kazincbarcikán, Kecskeméten, Keszthelyen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon, Szombathelyen, Tihanyban, Vácon, a városok katolikus, evangélikus és református templomaiban.
Az orgonamuzsikához számos esetben társul majd az emberi hang: szólóénekesek, énekegyüttesek, kórusok, illetve hangszeres művészek: fuvolás, trombitás, hegedűs, furulyás, dobos szólisták, sőt még egy tárogató művészt is hallhat a tisztelt közönség.

A koncertek kezdési időpontjai korai estiek, 19:00 és 20:00 között változnak. A műsoron a barokk, a klasszikus, a romantikus nagymesterek illetve kortárs szerzők mély spirituális élményt nyújtó vagy éppen virtuóz egyházi és világi darabjai mellett különféle komolyabb és játékosabb feldolgozások, orgona- és kamara-átiratok, derűs karakterdarabok, népszerű dallamok, könnyűzenébe hajló szórakoztató művek, izgalmas jazz-tételek és  feldolgozások egyaránt szerepelnek.

A műsor-összeállítás mögött átgondolt tervező munka áll. Minden egyes hangverseny egy bizonyos tematikára épül, így az egyes koncertek kaptak egy-egy mottót, mely előre ráhangolja a közönséget a zenei élmény befogadására. A hangversenyeket minden kikapcsolódni és feltöltődni vágyónak, fiatalnak és idősebbnek, gyermekeknek, családoknak, minden orgona- és zenekedvelőnek szívből ajánljuk.

Jöjjön el, és merítkezzünk meg együtt a hangszerek királynője által kínált csodálatos élményben a templomok kellemesen hűvösében!

Médiatámogató:

általános_matrica_MKR